تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۲

اسکنر لیزری 3 بعدی به منظور آنالیز بالینی و بیومکانیکی کف پا استفاده می‌شود. این دستگاه با استفاده از فناوری اسکن 3 بعدی و مدرن، عملکرد دقیق و مفیدی دارد. سرعت بالای جمع آوری داده‌ها و ثبت اسکن کامل کف پای بیمار در زمان کوتاه، یکی از مزایای این دستگاه است. با انجام ده‌ها هزار محاسبه در چند ثانیه، تصویر کاملی از کف پا به دست می‌آید. همچنین، این دستگاه امکان ساخت کفی‌های طبی سفارشی و کاملا هم اندازه را با استفاده از تکنولوژی 3 بعدی و نرم افزار یکپارچه سازی فراهم می‌کند. فایل‌های حجم کمی دارند و به راحتی از طریق ایمیل قابل ارسال هستند که باعث افزایش سرعت فرآیند ساخت کفی و کاهش زمان‌های برگشت می‌شود. در مقایسه با تکنیک‌های قدیمی و خسته کننده مانند قالب‌گیری گچی و فمی، دستگاه اسکنر 3 بعدی گزینه‌ای مناسب است. همچنین، این دستگاه در دقت و سرعت نیز با تکنیک‌های قالب‌گیری همراه است. برای انتخاب بهترین گزینه، مناسب است با پزشک مشورت کرده و نیازهای خود را به او بیان کنید. متخصص درمان به شما کمک خواهد کرد تا بهترین راهکار را انتخاب کنید.

کفی‌های طبی به وسایل ارتوپدیکی اطلاق می‌گردد که در راستای درمان یا اصلاح مشکلات مختلف پا و همچنین کل ساختار اسکلتی بدن طراحی می‌شوند. یک کفی طبی سفارشی بیشتر نقش ترمیمی دارد و مخصوصا برای بیماران و در جهت درمان مشکلی خاص طراحی و ساخته می‌شوند. هیچ موقع کفی طبی دو بیمار کاملا شبیه بهم طراحی نمی‌شود. بسته به نوع کاربرد کفی‌ها ممکن است طرح و مواد به کار رفته در هر مدل با دیگری فرق داشته باشد. این کفی‌ها با اسکن 3 بعدی از کف پای بیمار نمونه برداری می‌شوند و سپس اطلاعات جهت ساخت کفی سفارشی و مطابق خواسته بیمار به آزمایشگاه ارتوپدی و پروتز ارسال می‌شود. تشخیص دقیق عارضه و معاینه کامل بیمار که ارزیابی طرز راه رفتن و بررسی حرکات اندام تحتانی را در بر می‌گیرد، کلید موفقیت در درمان با روش کفی‌های طبی است. به محض پایان جلسه مشاوره با پزشک، بیمار شناخت کاملی از آسیب بیماری و چگونگی تاثیر کفی‌های طبی بر روی بدن کسب خواهد کرد. متخصصین ما در کلینیک پا دکتر فرخانی آموزش و دستورالعمل‌های نگهداری و استفاده از کفی‌ها را به بیماران ارائه می‌کنند و فرآیند پیشرفت را تا زمان بهبودی کامل و احساس آرامش تحت نظر خواهند داشت. برای دریافت اطلاعات بیشتر یا رزرو نوبت می‌توانید با ما تماس حاصل فرمایید. همچنین می‌توانید به آیدی تلگرام drfarkhani@ مراجعه کنید.

کفی طبی چیست؟


کفی طبی بنا به تشخیص پزشک و به صورت اختصاصی طراحی می‌شود و به منظور توزیع یکنواخت فشار و همتراز کردن مفاصل کف پا در داخل کفش بیمار قرار داده می‌شوند. این کفی‌ها قادرند عملکرد بیومکانیک غیر طبیعی پا را که باعث درد و ناراحتی می‌گردد، برطرف کنند. ممکن است کفی‌های طبی جهت درمان انواع دردها در ناحیه داخلی و فوقانی کف پا برای بیماران تجویز شوند. کفی‌هایی که تولید انبوه می‌شوند یا با حرارت قالب‌گیری شده‌اند جزء کفی‌های طبی به حساب نمی‌آیند، اما بعضی اوقات در رفع برخی ناراحتی‌ها کاربرد دارند. این کفی‌های معمولی ممکن است در برخی موقعیت‌ها سودمند واقع شوند. اما توجه داشته باشید کفی‌های طبی کاربرد مادام العمر ندارند. بسته به شرایط بیمار و نوع کفش، اغلب کفی‌های طبی جهت استفاده ورزشکاران دونده تجویز می‌شوند، وضعیتی که در آن پا تحت بیشترین فشار قرار می‌گیرد و در ضمن از این کفش حرفه‌ای درکنار کفی طبی می‌توان در محیط کاری هم استفاده کرد. این ویژگی کفی طبی برای زنان شاغل بسیار سودمند است زیرا دیگر نیازی به در اختیار داشتن چندین نوع کفی طبی برای کفش کار یا ورزش ندارند. از آنجا که کل فرآیند تحت نظر پزشک انجام می‌شود (از مرحله تشخیص گرفته تا اسکن 3 بعدی از کف پا، طراحی، ساخت و تکمیل کفی طبی) نهایتا بیمار می‌تواند یک کفی طبی بسیار با کیفیت و دقیق را در اختیار داشته باشد. پزشک بطور منظم کفش و پای بیمار را ارزیابی خواهد کرد تا یک کفی طبی در راستای تسکین درد وی طراحی کند. با این روش فرد مراجع دیگر مجبور به خریداری کفش‌های بزرگتر و متناسب با کفی‌های طبی سفارشی نیست.

چه افرادی باید از کفی‌های طبی کف پا استفاده کنند؟


اکنون به دلیل سطوح ناهموار، ناقص و خراب بودن معابر، بسیار کمتر می‌توان یافت یک پیاده‌روی مناسب و بدون عوارض، بنابراین استفاده از کفی‌های طبی به جای این روش‌ها، به نفع اکثر افراد است. این کفی‌ها قابلیت پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات رایج پا را دارند، به جز افرادی که مشکل سلامتی ندارند. تحقیقات نشان می‌دهند که کفی‌های طبی بهبود آرامش کف پا، ساق، زانو، لگن و کمر را به ارمغان می‌آورند. چندین علت رایج به عدم توازن ساختار کف پا انسان نسبت داده شده است. استفاده از کفی‌های طبی برای افراد زیر مزایایی دارد:

  •  زمانی که یک سمت کفی کفش سریعتر از طرف دیگر ساییده می‌شود.
  •  مچ پای فرد مرتبا دچار پیچ خوردگی می‌شود.
  •  فرد به درد مزمن پاشنه، پا درد، ساق درد، زانو درد یا کمر درد تحتانی کمر دچار باشد.
  •  کجی انگشت پا
  •  کف پای بیمار صاف باشد (بیش از اندازه به پهلو انحراف داشته باشد) و ایجاد درد کند.
  •  موقع راه رفتن کف پا به سمت داخل یا بیرون انحراف داشته باشد.
  •  آسیب کلی کف پا
  •  بیمار از میخچه یا پینه دردآور رنج ببرد.

مراحل ساخت کفی طبی با استفاده از اسکن


برای ساخت یک کفی طبی مناسب برای شرایط یک بیمار اقدامات زیر باید انجام شود:

کفپوش حسگر فشار

در ابتدا بایستی ارزیابی دقیق و فوری بر روی نقاط فشار و بیماری‌های بالینی مربوط به کف پا انجام گیرد و مشخص شود کفی ظرفیت تحمل وزن بیمار را دارد یا خیر.

اسکن 3 بعدی

محققان با بهره‌گیری از جدیدترین فناوری اسکن 3 بعدی، نرم افزاری را طراحی کرده‌اند که امکان ثبت دقیق‌ترین مدل 3 بعدی از کف پای بیمار را برای پزشکان فراهم می‌سازد. داده‌های خام اسکن کف پا به شکل 3 بعدی کامل پردازش می‌شوند تا در نهایت با ساختار و مکانیک کف پای بیمار مطابقت کامل پیدا کنند.

ساخت

اسکن‌های 3 بعدی متخصصان را قادر می‌سازند کفی‌های طبی را به صورت سفارشی و هم اندازه کف پای بیمار طراحی کرده و بسازند.

معاینه کامل بدن

جلسه‌ای بین بیمار و پزشک ترتیب داده می‌شود و طی آن متناسب بودن سایز کفی، راحتی و تغییرات لازم مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. چکاپ کامل به منظور ارائه هرچه بهتر مراقبت درمانی برای بیمار انجام می‌گیرد.

انواع اسکنرهای کف پا


انواع مختلفی از دستگاه‌های اسکنر پا در دسترس قرار دارند ازجمله:

  •  اسکنر کف پای سه بعدی و اتوماتیک
  •  اسکنر کف پای 3 بعدی پرتابل
  •  اسکنر کف پای 2 بعدی

مراحل کار اسکن سه بعدی کف پا


دستگاه اسکنر 3 بعدی کف پا یک سیستم تصویربرداری اپتیکال و دقت بالا است و مخصوصا جهت ثبت تصویر 3 بعدی از کف پای بیمار و به دنبال آن طراحی کفی‌های طبی سفارشی، ساخته شده است. متخصص ساخت کفی طبی برای انجام اسکن سه بعدی کف پا باید مراحل زیر را انجام دهد:

  •  ابتدا دستگاه اسکنر و رایانه را روشن کنید و نرم افزار اسکن کف پا را باز کنید.
  •  پای خود را بر روی وزنه دستگاه قرار دهید و نرم افزار را روی حالت اسکن کف پا تنظیم کنید.
  •  ظرف چهار ثانیه اسکن 3 بعدی مطابق با اندازه کف پا بر روی صفحه نمایش رایانه به نمایش در خواهد آمد.
  •  در پایان، فایل اسکن 3 بعدی را جهت تنظیمات بیشتر به آزمایشگاه ارسال کنید.

ویژگی‌های اسکن سه بعدی پا


اسکنر سه بعدی کف پا ویژگی‌های زیر را داراست:

  •  سرعت: در کمتر از 4 ثانیه، لیزرها و دوربین‌های توکار دستگاه قادرند تصاویر با کیفیتی از کفی‌های طبی و متناسب با کف پای بیمار به ثبت برسانند.
  •  دقت: این ویژگی باعث شده نرم افزار اسکن به سرعت اطلاعات خام اسکن کف پا را به یک تصویر دقیق پردازش کند.
  •  چند کاره بودن: علاوه بر قابلیت‌های فوق الذکر، این دستگاه قادر است ابعاد کفی طبی را متناسب با وزن بدن بیمار ارائه کند.
  •  فشردگی: این کفی‌ها در ابعاد 51 x 24 x 10 cm اندازه گیری شده‌اند و به راحتی در همه جا قابل حمل هستند.

سوالات رایج


برخی از سوالات رایج درباره اسکن سه بعدی پا برای ساخت کفی طبی عبارتند از:

چه زمانی باید از کفی‌های طبی استفاده کرد؟

اگر کسی قصد دارد راحتی و مراقبت بیشتری برای ناحیه کف پا داشته باشد، ارزش امتحان کردن تهیه یک کفپوش غیرتجویزی در ابتدا وجود دارد. اما اگر شخص بیش از سه روز متوالی درد و ناراحتی در ناحیه کف پا داشته باشد، توصیه می‌شود ترتیبی برای مراجعه به پزشک بدهد. در جلسه اولیه معاینه، وضعیت کلی بیمار و عوامل درمانی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. متخصصین پا آموزش‌هایی در زمینه ارزیابی بیومکانیکی عضو تحتانی بدن دارند و تجربه‌هایی درمانی درمان صدمات پیچیده دارند. با استفاده از اطلاعات معاینه بیمار، پزشک قادر خواهد بود برنامه درمانی مناسبی را برای او طراحی کند.

به چه علت نباید از کفی‌های طبی غیرتجویری استفاده کرد؟

احتمالاً در ابتدا، کفی‌های بدون نسخه به دلیل ظاهر نرم، شیک و رنگارنگ خود، حس آرامش و جذابیت را برای افراد به همراه داشته باشند. اما در واقع، این نوع کفی‌ها نهایتاً مفید یا پایدار نیستند. وقتی مسئله به سلامتی مربوط می‌شود، پزشکان اعتقاد دارند که هیچ چیز بهتر از یک کفی سفارشی ایده‌آل نخواهد بود. کفی‌های پزشکی به صورت سفارشی و براساس اطلاعاتی که از دستگاه اسکنر 3D بدست می‌آید، طراحی می‌شوند و در طراحی آنها دقت بیشتری به کار گرفته می‌شود تا به طور مناسبی با نیازهای هر بیمار سازگار باشند.

آیا یک جفت کفی طبی با سایر کفش‌ها جور است؟

هر نوع کفی طبی (چه از نوع مرغوب، فشرده، ملایم) اساسا برای ایجاد محافظت در انجام یک فعالیت خاص طراحی شده‌اند، لذا استفاده از یک نوع کفی در چندین موقعیت ممکن است آن کارایی لازم را نداشته باشد. برای نمونه، استفاده از یک کفی لوکس در کفش‌های دو نه تنها باعث ساییدگی سریع کفی خواهد شد، به دلیل اینکه برای این نوع فعالیت طراحی نشده است، بلکه احتمال لیز خوردن آن به خاطر جنس چرمی آن هم وجود دارد. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم چندین جفت کفی طبی برای فعالیت‌ها و کفش‌های مختلف در اختیار داشته باشید.

مراقبت از کفی‌های طبی


تا جای ممکن، کفی‌های طبی را در محل خشک نگه دارید، مگر اینکه ضدآب و سفارشی باشند و به طور کلی دارای ویژگی مقاومت در برابر رطوبت باشند. اگر کفی‌های طبی برای کفش‌ها بسیار بلند هستند، نگران نباشید، می توانید با استفاده از قالب اصلی کفی و با دقت کمی، طرح کفی را به اندازه مناسب برش دهید. در پایان روز، بهتر است کفی‌ها را از داخل کفش خارج کنید. بهتر است برای مراقبت بهتر از کف پا، چندین نوع کفی برای هر نوع کفش و فعالیت داشته باشید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره با دکتر مظاهری Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ