تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۲
هر فرد برای استراحت و راحتی پس از یک روز کاری، به یک جفت صندل یا کفش راحتی نیاز دارد. صندلها و کفشهای ارتوپدی در انواع مختلف و رنگهای زیبا برای هر دو جنس موجود است که تمام ویژگیهای راحتی و پشتیبانی بسیار عالی از پا را دارا میباشند. بنابراین حتی در استفاده از کفشهای راحتی در اوقات فراغت، نیازی به نگرانی درباره سلامتی پاهای خود نخواهید داشت.
ارتزهای طبی و همچنین کفشها و صندلهای ارتوتیک میتوانند سلامتی و راحتی تمام بدن شما را بهبود بخشیده و حفظ کنند.
پرونیشن بیش از حد، صافی کف پا و کمر درد و بسیاری دیگر از بیماریهای پا را میتوان با استفاده از کفشهای ارتوتیک یا وسایل ارتوپدی، تسکین بخشید. حتی در طول روزهایی که اوقات فراغت خود را میگذرانید، و حتی درباره کفشهایی که تنها گاهی آنها را میپوشید، از سلامت پاهای خود غفلت نکنید و حتماً صندلها و کفشهای ارتوپدی مناسب پاهای خود را تهیه نمایید.
یافتن یک جفت صندل ارتوپدی مناسب که به درستی از پاهای شما پشتیبانی کند، برای برخی از افراد کار سادهای نیست. اکثر صندلهای معمولی که کف نازک و صافی دارند، پشتیبان مناسبی برای تاندون آشیل، قوس کف پا و انگشتان پا و پاشنه پای شما نیستند و وضعیتی که این صندلها ایجاد میکنند برای کسانی که سابقه آسیب دیدگی پا یا تغییر شکل پا را دارند، حتی بدتر نیز میباشد. به عنوان مثال کسانی که از درد پاشنه پا (فاسئیت پلانتار) رنج میبرند به کفشها و صندلهایی احتیاج دارند که از قوس کف پاهای آنها پشتیبانی کرده و اندکی پاشنه پا را بلند کند. علاوه بر این، به افرادی که آسیبهای مربوط به تاندون آشیل را تجربه کردهاند، توصیه میشود یک جفت کفش با پاشنه بلندتر بپوشند؛ زیرا پوشیدن صندلهای معمولی برای مدت زمان طولانی ممکن است باعث کشیده شدن تاندون آشیل شود. کسانی که قوس کف پای بلند یا کف پای صاف دارند نیز در گروه آسیب پذیر قرار میگیرند. بنابراین باید به جای استفاده از صندلهای معمولی، از کفشهای حمایت کننده استفاده کنند. اگر تصادفاً جزو یکی از افراد آسیب پذیری که در بالا ذکر شد، میباشید؛ باید به دنبال صندلهای بند دار با تکیه گاه مناسب و قوس کف پا باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی نوع مناسب ضندل طبی برای پاهای خود و یا دریافت نوبت در کلینیک دکتر فرخانی با شماره تلفنهای 03132367465 – 03132330382 تماس حاصل فرمایید.
مزایای صندلهای ارتوپدی
در این بخش، مزایای انتخاب صحیح صندلهای ارتوپدی را برای شما توضیح دادهایم. این کفشها، وسایل طبی هستند که ممکن است توسط پزشک متخصص پا یا پزشک ارتوپد برای شما تجویز شوند. پوشیدن این وسایل به شما این امکان را میدهد تا سلامت پاهای خود را در آینده حفظ کنید.
- پشتیبانی– به طور کلی صندلهای ارتوپدی نیز مانند کفشهای طبی، با قوس، پاشنه و پشتیبانی مناسب خود، مزایایی برای شما به ارمغان میآورند که به شما این امکان را میدهند تا هنگام پوشیدن آنها شکل طبیعی پاهای خود را حفظ کنید.
- تسکین درد- صندلهای ارتوپدی که به خوبی مناسب پاهای شما باشند، میتوانند راحتی و پشتیبانی مناسب برای کاهش درد پا، مچ پا و کمر درد را فراهم کنند.
- زیبایی- امروزه صندلهای ارتوپدی شیک و زیبا در بسیاری از سبکها و رنگهای متنوع، متناسب با ترجیحات شما در دسترس میباشند. بنابراین هیچ نیازی نیست برای راحتی از استایل مورد علاقه خود بگذرید.
- عرضها– کفشها و صندلهای ارتوپدی با طول و عرض مختلف و در اندازههای بزرگتر موجود میباشند تا تمام اشکال و اندازههای پا و پاهای دچار مشکلات مختلف را در خود جای دهند.
- مناسب برای پیاده روی- پیاده روی منظم، فواید بسیاری برای سلامتی دارد. متاسفانه هنوز هم بسیاری از افراد به فکر مشکلات آینده پاهای خود نیستند. کفش نامناسب میتواند آسیبها و صدمات شدیدی به پاهای شما وارد کند. صندلهای ارتوپدی را میتوان برای پیاده روی استفاده کرد و این امر به حفظ تحرک شما کمک میکند.
- سلامتی- پوشیدن کفشها و صندلهای ارتوپدی میتواند سلامت پاهای شما را بهبود بخشیده و در بهبود مشکلات خاص پا، به شما کمک کند. این امر شما را از انجام جراحیها و درمانهای گران قیمت برای پا، نجات میدهد.
ویژگیهای یک صندلی ارتوپدی مناسب
ویژگیهایی که شما در یک صندل ارتوپدی به دنبال آنها هستید، تا حد زیادی به نوع پاها و مشکل شما و همچنین استایل صندلی که به دنبال آن هستید، بستگی دارد.
چندین ویژگی کلی که باید به دنبال آنها باشید عبارتند از:
- بخش فوقانی- موادی که برای ساخت قسمت فوقانی صندل و کفش به کار میروند، باید انعطاف پذیر، نرم و متناسب بوده و قسمت فوقانی کفش، عرض کافی را داشته باشد؛ به خصوص اگر از مشکل خاصی مانند پای پنجه چکشی یا بنیون رنج میبرید. همچنین صندلهای دارای رویه بدون درز میتوانند از ایجاد اصطکاک غیرضروری و حساسیت در پاهای حساس جلوگیری کنند.
- کفی- داشتن یک کفی راحت و بالشتی که پشتیبانی مناسب را فراهم نموده و ضربه را جذب کند، بسیار عالی است. همچنین داشتن کفی متحرک، مزایای استفاده از ارتزهای خود را برای شما به همراه خواهد داشت.
- کنترل رطوبت- مواد دارای قابلیت خشک شدن سریع و پوشش ضد رطوبت، برای کاهش بوی پا و باکتریهای ناشی از وجود رطوبت ضرورت دارد.
- بستر پا- بستر کفشی که مکمل منحنیهای طبیعی پای فرد بوده و در تمام نواحی دارای انحنا از پا پشتیبانی میکند، بسیار مهم است.
- پاشنه- کانتر پاشنه کفش باید محکم بوده و در مقابل خم شدن مقاومت کند تا حداکثر پشتیبانی را ارائه نماید. کفشهای دارای پاشنه کوچک، نسبت به کفشهای کاملاً صاف، پشتیبانی بهتری برای پا ارائه میکنند.
- کف کفش– بخش زیرین کفش میتواند با تضمین اینکه پا در حین قدم برداشتن به نرمی میچرخد و فشار روی سینه پا کاهش پیدا میکند، برای برخی از مشکلات خاص پا مفید باشد.
آیا افراد دیابتی باید کفش یا صندل طبی بپوشند؟
دیابت، یک سندروم است که در آن بیمار با کمبود یا فقدان اساسی هورمون انسولین (که توسط لوزالمعده تولید میشود) مواجه میشود. این نقص هورمونی، سیستم عروقی را مختل کرده و باعث تاثیراتی بر روی چشمها، کلیهها، پاها و اندامهای دیگری مانند بخش پایینی پا میشود. مشکلات مربوط به پای دیابتی ناشی از گردش خون ضعیف هستند که باعث ایجاد فقدان احساس در پا میشود. مطالعات بالینی نشان دادهاند که کفشها و صندلهای طبی، نقش بسیار مهمی در مراقبت از پاهای دیابتی ایفا میکنند.
علاوه بر کفشهای طبی، صندلهای طبی نیز برای زمان استراحت یا هنگام مسافرت، برای افراد دیابتی در دسترس میباشند. قبل از خرید صندل طبی، درباره نوع مناسب آن با پزشک خود مشورت کنید.
آیا صندل طبی برای افراد مبتلا به آرتروز نیز مناسب است؟
آرتروز یک بیماری نیست؛ بلکه مجموعهای از بیش از ۱۰۰ بیماری شناخته شده است که استخوانها، عضلات و مفاصل را تحت تاثیر قرار میدهند. بنابراین این اصطلاح، به یک بیماری خاص اطلاق میشود اما به معنای التهاب مفصل در نتیجهی دلایل مختلف است. در صورت وجود این بیماری، ممکن است درد و تورم (که به طور خاص در دستها و پاها تجربه میشود) از علائم آن باشند که باعث محدودیت در حرکت و جابجایی میشوند.
نوع مناسب کفش و صندل نقش بسیار مهمی در حفظ سبک زندگی فعال و سطح راحتی ایفا میکند.