تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۲

هدف اصلی زانوبند، محافظت از زانوی آسیب دیده و پیشگیری از آسیب دیدگی و خطرات بیشتر است. زانوبندی که جهت محافظت از زانوی آسیب دیده استفاده می‌شود، فشار بسیار کمی را به زانو در هنگام انجام فعالیت‌هایی مانند دویدن، پریدن و برداشتن اجسام سنگین وارد می‌کند. استفاده از زانوبند باعث کاهش دامنه حرکت زانو می‌شود و به زانو اجازه استراحت داده می‌شود تا بیمار بتواند مجدداً حرکات روزمره و چرخش کامل پای خود را انجام دهد. انواع مختلفی از زانوبند وجود دارد که علاوه بر محافظت از زانو، به تقویت عضلات و مفاصل آن نیز کمک می‌کنند. در این مقاله، انواع زانوبند را بررسی خواهیم کرد.

انواع مختلفی از زانوبند در بازار وجود دارند که عبارتند از زانوبند فشاری، زانو بند سفارشی، زانو بند باندی و موارد مشابه. از میان انواع مختلف زانو بند تعدادی از انواع خاص آن با هدف عملکرد بهتری زانو در برخی از اختلالات خاص تجویز می‌شوند. متخصصین ارتوپدی زانو در کلینیک دکتر فرخانی می‌‌توانند پس از ارزیابی شرایط زانو بهترین نوع زانوبند با توجه به علت بروز درد زانو و مشکلات آن تجویز کنند. متخصصین ارتوپد کلینیک دکتر فرخانی می‌‌تواند در کنار تجویز زانوبند مناسب برنامه درمانی خوبی را تجویز کنند که به افزایش سرعت بهبودی، تسکین درد و بهبود زانو و همچنین بهبود دامنه حرکات زانو کمک می‌کنند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ی نوع مناسب زانوبند طبی و یا رزرو نوبت در کلینیک دکتر فرخانی می‌‌توانید با شماره تلفن‌های 0313236746503132330382 تماس حاصل فرمایید.

 در چه مواردی باید از زانوبند طبی استفاده کرد؟


در چه مواردی باید از زانوبند طبی استفاده کرد؟

اولین نکته مهم که باید به آن اشاره کرد، زمانی است که استفاده از زانوبند طبی ضروری می‌شود. زانوبند طبی معمولاً توصیه می‌شود وقتی بیمار دچار درد زانو است یا پزشک به منظور پیشگیری از آسیب دیدگی زانو در حین انجام فعالیت‌های ورزشی سنگین، سبک زندگی یا شغل خاص بیمار، استفاده از زانوبند را توصیه می‌کند. همچنین، استفاده از زانوبند طبی در دوران توانبخشی پس از آسیب دیدگی از قبیل تصادفات خودرویی و موتورسیکلت یا جراحی زانو توصیه می‌شود. در صورتی که دچار هر یک از مشکلات زیر شده‌اید، استفاده از زانوبند توصیه می‌شود:

  • آرتروز زانو
  • بیماری ازگود اشلاتر
  • آسیب دیدگی مینیسک یا جراحی ترمیمی ‌مینیسک
  • آسیب دیدگی رباط زانو یا جراحی ترمیم رباط
  • ناپایداری زانو
  • شکستگی کشکک
  • سندروم درد پاتلوفمورال یا کندرومالاسی پاتلا
  • کیست بیکر
  • سندروم پلیکا
  • تاندونیت کشکک
  • التهاب تاندون
  • روماتیسم مفصلی
  • ضعف یا فلج عضله چهار سر ران

 چه نوع زانوبندهایی در بازار وجود دارد؟ 


زانوبندهای موجود در بازار

 انتخاب بهترین نوع زانوبند با توجه به شرایط خاص زانو توسط پزشک مشخص می‌گردد. انتخاب نوع زانوبند مورد استفاده به شرایط خاص شما و نیاز به دوران بهبود پس از عمل جراحی، نوع آسیب دیدگی و نحوه حرکات زانو در طول دوران بهبود بستگی دارد. به طور کلی پنج نوع زانوبند وجود دارد که به شرح زیر می‌باشند:

  • زانوبند پوششی به طور مستقیم روی زانو قرار می‌‌گیرد و با ایجاد فشار باعث کاهش درد و تورم زانو خواهد شد. این نوع زانوبند در انواع و اشکال مختلف وجود دارد و برای افرادی که دچار درد خفیف زانو آرتروز هستند و به محافظت خفیف از زانو نیاز دارند مناسب می‌باشد. زانوبند پوششی در مقایسه با بریس راحتی بیشتری دارند و وزیر لباس جلب توجه نمی‌کند.
  • زانوبند پیشگیری کننده دارای بند و چسب است که با هدف محافظت از زانو و جلوگیری از آسیب دیدگی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع سرطان بیشتر در افرادی که در انجام دادن فعالیت‌های ورزشی که تماس جسمانی بالایی دارند از قبیل فوتبال و بسکتبال استفاده  می‌شود.
  • انواع مختلفی از زانوبند عملکردی وجود دارد که با هدف محافظت از زانو و بهبود عملکرد زانو در دوران بهبود استفاده می‌شوند.
  • زانوبند توانبخشی یا زانو بند مخصوص پس از عمل با هدف محدودیت در حرکات زانو در دوران بهبود ناشی از آسیب دیدگی یا عمل جراحی استفاده می‌شوند. معمولاً بیمار باید به مدت ۲ تا ۸ هفته که از عصا برای راه رفتن استفاده می‌کند از زانوبند نیز بهره می‌گیرد.
  • زانوبند مخصوص رفع فشار که در ناحیه ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد تا فشار کمتری را به مفصل زانو وارد کند. این ۲۰۰۵ بیشتر در افراد مورد استفاده قرار می‌گیرد که دچار آرتروز کامپارتمنت زانو یا بخش داخلی زانو می‌باشند.

 اشکال مختلف زانو بند طبی


اشکال مختلف زانو بند طبی

علاوه بر زانوبند پوششی انواع مختلفی از زانوبند وجود دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرند. با توجه به شرایط خاص بیمار یکی از آنها را توصیه می‌کند.

  • زانوبند پوششی با بند دوتایی یک گزینه عالی برای ورزشکارانی می‌باشد که دچار درد متوسطه زانو هستند و محافظت بیشتر از زانوهای خود نیاز دارند. استفاده از این رو زانوبند بسیار راحت است و باعث می‌‌شود که برخلاف زانوبندهای حجیم و سنگین، ورزشکار بتواند به راحتی حرکت کند.
  • زانوبند مفصل دار بیشتر در آن دسته از بیماران مورد استفاده قرار می‌گیرند که در دوران پس از جراحی قرار دارند یا ورزشکارانی که به محافظت بیشتر از زانوهای خود نیازمند می‌باشد. زانوبند مفصل دار به دلایل خوبی حجیم تر و سنگین تر است تا زانو در هنگام خم شدن در شرایط بهتری قرار می‌‌گیرد و از آسیب دیدگی بیشتر آن جلوگیری کرد.
  • بندهای زانو برای آن دسته از بیمارانی مناسب می‌باشد که به علت ابتلا به زانوی دوندگان، بیماری ازگود اشلاتر، آسیب دیدگی کشکک یا زانو پرش کنندگان دچار درد زانو هستند. بندهای مخصوص این نوع زانو بند از آسیب دیدگی کشکک جلوگیری می‌کند و با ایجاد فشار در ناحیه تاندون کشکک از میزان درد و آسیب دیدگی می‌کاهد.
  • زانو بند باز و بسته کشکک به زانوبندی گفته می‌شود که در قسمت مرکزی آن یک سوراخ قرار دارد و برخی از انواع آن دارای هیچ گونه سوراخی نیستند. زانو بند باز با ایجاد فشار در ناحیه کشک و ایجاد فشار یکسان در سایر نقاط باعث محافظت بیشتر از زانو خواهد شد.

انتخاب صحیح زانوبند، متناسب با شکل و ساختار پا، باعث می‌شود که از کاربرد زانوبند بهترین نتایج را بدست آورید. انواع مختلف زانوبند طبی دارای قابلیت اعمال فشار هستند که باعث ایجاد احساس سفتی در زانو می‌شوند و باعث محافظت از زانو و کاهش درد می‌شوند. اگر زانوبند شما به طور آزاردهنده‌ای سفت است، بندهای آن را شل کنید یا به انتخاب سایز بزرگتر بپردازید. انتخاب نوع زانوبند مناسب به شرایط شما و نتایج حاصل از ارزیابی زانو بستگی دارد. پزشک در انتخاب زانوبند مناسب شرایط شما، از قبیل بهبودی پس از جراحی، نوع آسیب دیدگی، سطح حرکات قابل انتظار زانو و مقدار دردی که دارید، را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره با دکتر مظاهری Call Now Buttonمشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ